Monolitten Under Lindene

archiwoo har i samarbejde med en privat bygherre udformet dette moderne enfamiliehus beliggende på en attraktiv grund ved Skæring Strand tæt på Århus. Huset består af en delvist overdækket terrasse med udebrus, fire værelser, køkken-alrum, stue, toiletter og et integreret vognly. Rummene er sammensat i en funktionel og samtidigt levende arkitektur med respekt for sollyset og stedets landskab.

Vi har ønsket at skabe en bygning med et klart nordisk islæt – en monolitisk og skarptskåret figur i ét materiale. En monolit i træ, som brydes enkelte strategiske steder af større gulv-til-loft glasfelter, som åbner op til naturen og trækker lyset indenfor. Der skabes indre og ydre rum med højt til loftet ved hjælp af asymmetriske græstage, som står i kontrast til træet og facadernes rette vinkler.
Husets varierede figur og samtidig minimalistiske udtryk går fint i tråd med den skandinaviske arkitektur- og designtradition, hvor bæredygtighed, nøgtern formgivning, optimal funktionalitet og omhu i detaljen er højt prioriteret.

Beliggenhedsplan

Projektresumé
Bygherre /
Privat bygherre
Arkitekt /
archiwoo
Omfang /
196 m² bolig og 30 m² vognly
Projektydelser /
Rumprogrammering, planløsning, tegninger, visualiseringer
Sted /
Skæring, Danmark
Projektår /
2021