Tretrins­­raketten

Projektet omfatter en totalomdannelse af et eksisterende enfamiliehus fra 1960. Husets oprindelige grundplan blev udformet ud fra 50’ernes fokus på funktionalitet og byggeøkonomi. Grundstykkets og husets placering i landskabet med de mange landskabelige og udsigtsmæssige kvaliteter og muligheder har dermed ikke haft den store betydning og indflydelse på husets rumorganisering og udformning. Netop dette forhold har vi ønsket at vende på hovedet og skabe et moderne rumkoncept med udsigt til vandet mod syd og lysindfald fra øst og vest. Familierummene med køkkenfunktion, spiseplads og stue er således placeret mod syd og haverummet med udsigten over Kaløvig. De mere private værelseszoner er
tilbagetrukket mod nord, øst og vest.

 

Husets karakteristiske form skabes ved tilføjelsen af de 2 nye saddeltagsbygninger mod nord og syd. Mod nord giver et nyt indgangsparti adgang til både depotfunktionen, kælderafsnittet og grundniveauet med værelser, wc-bad og det åbne køkken. Mod syd giver det nye volumen med stue og arbejdsrummet på 1. sal et flot blik ud over landskabet og vigen. Husets 3 niveauer forbindes vha. “musetrapper” udført i massive egetræstrin med hvidlarkerede stålgelændre.
Projektresumé
Bygherre /
Privat bygherre
Arkitekt /
archiwoo
Omfang /
160 m² ombygning
Entreprenør /
Vork arkitekter og byggefirma, Mann Jensen Tømrer Byggeteknik
Projektydelser /
Rumprogrammering, bygherredialog, planløsning, tegninger, visualiseringer, hovedprojekt og tilsyn
Sted /
Djursland, dk
Projektår /
2015

Koncept

Planer og snit

Facader

Huset fra bakken

Entréområdet

Gavlmotiv

Stueområde

Stueområdet med vægreol

Stueområdet mod vest

1. sal

Overgang mur terræn

Det gamle hus