Huset med udsigtshjørnet - tilbygning til 70'er villa

Archiwoo har for familien Andersen skabt denne minimalistiske tilbygning til en eksisterende 70’er villa i Skødstrup. I dag står huset i sin oprindelige udformning med gule teglsten, hvide vinduesrammer og gråt træværk. Indvendigt er der gennem tiden lavet forskellige justeringer, der er bl.a. nedrevet en væg så køkken og stue flyder sammen. Formålet med om- og tilbygningen har været at transformere husets meget almindelige 70’er indretning og rumorganisering til et tidssvarende og fremtidssikret hjem for både ungdomsliv og forældreliv.

Vi har valgt at placere tilbygningen strategisk ved husets nordlige gavl. Her skabes en helt ny indgangsituation, som bliver bindeleddet mellem nyt og gammelt – et højloftet entrerum med kig til haven og 1. sal byder velkommen og giver samtidig adgang til “voksenafsnittet”. I centrum mellem “ungeområde” og “voksenområde” ligger nu husets fælles samlingspunkt med køkken og opholdsstue. I direkte forbindelse til fællesrummet, ud mod vest, skabes en ny stor delvist overdækket træterrasse.

Voksenafsnittets 1. sal er indrettet som kontor og fordybelsesrum. Rummet er forsynet med integrerede arbejdsborde, reoler og en større glashjørnekarnap, som fungerer som udsigtshjørne ud mod landskabet og Kalø Vig.

Facts