Glashjørnet - tilbygning til villa i Skødstrup

Archiwoo arkitektur har tegnet en villa-tilbygning for en privat bygherre i Skødstrup. Den nuværende villa er opført i 2015 og fremstår i dag som to sammenbyggede bygningskroppe i sort-grå teglsten. Bygningskroppene består af en høj to-etagers bygning mod vejen, og en lav et-etagersbygning placeret parallelt med nordskellet, som flankerer terrassen og haven. Den høje bygning er næsten kvadratisk i grundplan og indeholder et dobbelthøjt køkken-alrum samt en indskudt etage, der fungerer som stue. Herfra er der en herlig udsigt ud over Kalø Vig. Den lave bygning indeholder værelser m.m. Mod sydsiden af huset er der placeret et vognly med en mindre skurbygning.

Indtil nu har al bevægelse ind og ud af huset foregået gennem hoveddøren, der er en smule skjult i bygningens sydgavl i vognlyet. Herfra bevæger man sig gennem bryggerset og ind i køkken-alrummet, men denne kompakte indretning er hverken indbydende eller i stand til at udnytte stedets gode placering og potentialer. Desuden bliver vognlyet sjældent brugt.

Familien ønskede derfor at fjerne vognlyet og skabe en ny, præsentabel og praktisk indgang, et multirum og et aflukkeligt hjemmearbejdsområde - alt sammen inden for et ret begrænset areal på kun 45 kvadratmeter. Det har resulteret i nærværende projekt som på fin vis imødekommer familiens ønsker og behov.

Glashjørnet - koncept

Facts

Detailprojektering
Interiør & indretning